Grote schoonmaak

Ken je dat nog van vroeger? De grote schoonmaak? In het voorjaar en in het najaar? Ze noemden het ook wel de “voorjaarsuithaal” en de “najaarsuithaal”. Ik moest er ineens aan denken. Het wordt denk ik niet zoveel meer gedaan, maar het was zo gek nog niet. Even alles van zijn plaats, kastjes en laatjes opschonen, alles er uit en alles weer fris.  Doe jij het nog? Hetzelfde geldt voor je PC, die moet je ook zo nu en dan “opschonen”toch?

Ik besefte vorige week ineens dat het wel weer tijd wordt voor mijn eigen “najaarsuithaal”.

C9, de ideale reset van je lijf

Maar dan niet van het huis  ( hoewel dat ook wel een goed idee is haha ) , maar van mijn lijf. Na een zomer met lekkere dingen, barbecue, glaasjes rosé en andere lekkere dingen, wordt het weer tijd voor een reset. Niet zozeer om af te vallen maar juist voor dat “schone”gevoel, de energie boost die het weer geeft.  Eigenlijk net zo als je dat ziet na een grondige schoonmaak in je huis. Alles oogt weer fris, je wordt er blij van. Dat gevoel wil ik ook weer over mijn lijf. Ik weet uit ervaring wat het doet, wij doen hem minimaal 2 keer per jaar. Het is geen “honger” kuur, je mag voldoende tussendoortjes nemen. Maar dan wel de gezonde…..en zo besef en voel je weer wat een gezond voedingspatroon voor je lichaam kan doen.

Jaren geleden begon ik met de directe verkoop van HARA, milieu vriendelijke schoonmaakproducten. Omdat ik er achter stond, ze fijn vond in gebruik ( nog steeds!) Later en ik overgestapt naar het werken met Forever. Omdat ik de zorg voor een gezond en fit lijf nog belangrijker vind dan een schoon huis.  Ik ben benieuwd hoe jij daar tegen aan kijkt.

Leave a Reply

Logged in as MiekeLog out?

 

 

Nu even niet, mama is moe

Je hoort het steeds meer, veel moeders zijn eigenlijk constant moe zijn. Moe van het combineren van gezin, carrière, sociaal leven, moe van het alle ballen in de lucht houden. Hoe komt dat toch? Eisen we meer van onszelf dan de moeders van vroeger? We hebben tegenwoordig van alles om het leven wat makkelijker te maken, stofzuiger, wasmachine, enzovoort. Niemand wast geloof ik nog luiers, en zeker niet meer op de hand. En toch is 69 % van de moeders “afgepeigerd”. Maar dat geldt ook voor een groot deel van de thuisblijfmoeders…Stellen we te hoge eisen aan onszelf, willen we alles perfect doen? Willen we alles blijven doen wat we ook deden voordat er kinderen waren?  De burn-out ligt op de loer, en het leven is veel minder leuk als je steeds maar op je tenen loopt.

Zelf heb ik er 38 jaar geleden voor gekozen om thuis te blijven en voor de kinderen te zorgen, zodat mijn man zich volledig kon richten op zijn carrière. Ik heb er geen spijt van, vond het heerlijk om zelf voor de kinderen te zorgen en niets te hoeven missen. Zelf met ze naar zwemles te gaan, ze naar de manege en naar de sportclub te brengen.Toch had ik niet het gevoel dat ik tijd over hield. En hoe vaak dacht of zei ik ook : mama is moe…. Komt dat doordat wij vrouwen niet zo snel tevreden zijn over onszelf? Dat er altijd wel wat te doen is in huis, dat we van onszelf altijd wel iets moeten? Toch ging ik het ook missen, iets voor mezelf te hebben, een eigen inkomen te verdienen. En niet alleen de :”vrouw van”, de moeder van en het baasje van te zijn. Maar gewoon Mieke.

Ik heb er toen onze jongste 4 jaar was voor gekozen om voor mezelf te gaan werken, vanuit huis. Zodat ik mijn tijden kon aanpassen aan mijn gezin. Bovendien werkte ik op die manier niet voor de kinderopvang en de belasting, maar wat er binnen kwam was echt voor mezelf.

Nu mijn kinderen al lang het huis uit zijn geniet ik nog steeds van mijn werk, maar ook van mijn vrijheid. Als het mooi weer is, kan ik er van genieten. Een dag naar de sauna? Dat kan op de rustige doordeweekse dagen. Een dagje oppassen op onze kleinzoon en kleindochter? Dat kan ik ook doen. Maar toch blijft dat eigen inkomen ook erg fijn. En voor heel veel mensen is dat tweede inkomen echt noodzaak. Ik merk om mij heen, zeker ook bij Forever, het bedrijf waar ik nu al 20 jaar mee werk, dat steeds meer vrouwen kiezen voor deze manier van werken. Dat tijd kunnen doorbrengen met de mensen die je lief zijn onbetaalbaar is. Zelf je tijden bepalen en je eigen keuzes maken. Dat alleen al geeft je meer energie. Dan ben je niet meer altijd moe. En ben je dat toch eens, dan neem je het er even van. De volgende dag weer met nieuwe energie en enthousiasme aan de slag. Voor jezelf, niet voor de baas. En met leuke collega’s. Want werken met Forever is werken in een team!

Fit en energiek het voorjaar in

Heerlijk hè, de feestdagen? Overal feestverlichting. Lekker eten en drinken. Echt genieten. Maar ook zoveel zoete verleidingen. Ik weet niet hoe dat het voor jou is, maar ik vind het allemaal even lekker. Ik ben gek op ( melk) chocola, amandelspijs en marsepein. Nou dan weet je het wel…En natuurlijk ook dat glaasje wijn, met lekkere kaasjes er bij. O ja, en natuurlijk een glaasje port, tegen de kou. Of Glühwein. Goed excuus haha. En dan moet het Kerstfeest nog beginnen.

Gisteren merkte ik dat het leuke kerstjurkje nog net past….
Ik weet nu al dat er in januari wel weer wat moet gebeuren…. Ik moet dan denken aan wijze woorden van een Franse bejaarde ( slanke) dame, een keer tijdens onze vakantie. Wij vonden dat ze wat weinig at….Ze zei, och, een kilootje erbij in een jaar is niet zo erg. Maar kijk dan eens 20 jaar verder. Dan is het wel veel, 20 kilo zwaarder. Ik moet er niet aan denken. Dus dat Kerst kilootje gaat er weer af.
Ik ben niet iemand van diëten. Nooit gedaan. Wel van maat houden. Elke dag wel wat lekkers, maar nooit een doos bonbons in één keer leeg eten. En met het avond eten niet blijven eten. Dat kon ik vroeger wel. Mijn man en ik merken dat we minder zijn gaan eten met het ouder worden. En dat is alleen maar goed.
Maar, die feest kilo’s….

Wat kun je doen om je weer fit en energiek te voelen?

De C 9 kuur van Forever kan je daar bij helpen.

 

Is de C9 dan geen dieet vraag je je misschien af. Je kunt ook afvallen door bijvoorbeeld alleen een paar weken geen alcohol en koolhydraten te gebruiken.

Nee, de C9 is veel meer. Het is een soort reset programma voor je lijf. Net als bij je computer moet je soms wat overtollige dingen verwijderen. Hoe doe je dat dan met de C9? Je drinkt veel Aloë Vera, drinkt veel water en je eet gezond. Je laat alcohol en koffie even staan. Lastig? Kom op, het is maar 9 dagen…..Zo krijgt je lever even rust, en ruim je je lijf op. Ik zie het altijd als een soort voorjaarsschoonmaak. En met het bij de C9 geleverde boekje is het niet moeilijk om te verzinnen wat je nu wel of niet gaat eten.

Het is een soort personal trainer in een boekje. Er staan zelfs recepten en bewegingsadvies in. Want stil op de bank zitten is er niet bij, bewegen hoort er ook bij. En dat kan gelukkig ook gewoon wandelen zijn.  De supplementen in de C9 zorgen er voor dat je verbranding op peil blijft, dat er geen Jojo effect ontstaat.

Wat me bijgebleven is van de eerste keer C9 is vooral dat mijn vetpercentage flink gezakt was. Ik liet het vooraf en na 9 dagen meten op de sportschool. Daar waren ze verbaasd over het resultaat. Er was maar anderhalve kilo af, maar mijn kleding zat lekkerder, broeken gingen weer makkelijke dicht. Jurkjes zaten beter. Dus ging ik hem vaker doen, zo om de paar maanden.

De C9, geen dieet, maar een kuur met bewustwording.

Is het moeilijk vol te houden, die C 9? Dat is voor iedereen weer anders. De meeste mensen vinden dat het wel mee valt. Ik zie er eerlijk gezegd altijd wel een klein beetje tegen op. De eerste 2 dagen vind ik wel pittig. Vanaf dag 3 is het een eitje. En dan, op dag 4, of 5 weet je weer waarom je het doet. Zoveel meer energie, zo lekker in je vel, heerlijk. Dan weet je weer wat het echt betekent, je goed voelen.

Ik ga er weer voor in januari. Lekker energiek het voorjaar in…..
Doe je mee?

De ideale dag

Ideale combinatie van gezin en werk? Bepaal je eigen werktijden, werk als je kinderen naar school zijn of in de avond. Word lid van ons team!Hoe ziet jouw dag er uit?

Begint je dag ‘s morgens met rennen en vliegen? Snel de kinderen aankleden, ontbijt, en naar school of het kinderdagverblijf brengen? Of de voorschoolse opvang om op tijd op je werk te kunnen zijn?

En dan, misschien de file in, op weg naar je werk?

Voor veel vrouwen is dat prima, omdat ze heel erg van hun werk houden, werk doen waar ze erg blij van worden.  Maar wat als je dat niet wilt? Als je het graag anders zou willen? Meer tijd voor je kinderen, je partner en vrienden wilt hebben?

Hoe ziet dan jou ideale dag er uit?

Stel je werkt vanuit huis en kunt je eigen werktijden bepalen.

Rustig ontbijten met je kinderen, ze naar school brengen. Even op je gemak zitten met een bak koffie of thee, en dan lekker thuis aan de slag.  Aan de laptop, of je hebt om 10 uur je eerste afspraak. En als het tijd is om de kinderen van school te halen doe je dat zelf. En heb je tijd om naar hun verhalen te luisteren of om ze naar de sportclub te brengen. En misschien werk je dan ‘s avonds nog even wat. Als de kinderen naar bed zijn of hun eigen bezigheden hebben.

Voor mij was dat de ideale manier van werken, toen mijn kinderen nog klein waren. Maar nu waardeer ik die vrijheid nog steeds. Het geeft mij vooral vrijheid in mijn hoofd. Ik bepaal zelf wanneer ik werk, waar ik werk en met wie ik werk. Vrijheid. En dat gecombineerd met een inkomen waar veel mensen 40 uur per week voor moeten werken.

Ben jij een Forever vrouw? Start je eigen bedrijf naast je baan, ga parttime ondernemen en werk vanuit huis!Hoe ik dat doe, al ruim 17 jaar? Ik werk met veel plezier samen met Forever Living. Dat betekent werken met heerlijke producten, leuke positief ingestelde mensen. En werken aan een blijvend inkomen, dat ook uitbetaald wordt als ik een poos niet werk,  door vakantie of ziekte. Een inkomen dat ook doorloopt als ik niet meer actief ben. Dus als ik met pensioen ben. Maar daar denk ik voorlopig nog niet aan, ik vind het nog veel te leuk om mensen te begeleiden die dit ook graag willen.

Wil je weten hoe jij dit ook kunt bereiken, door eerst iets op te bouwen naast je huidige werkzaamheden. Laat dan je gegevens achter op mijn website of stuur me een persoonlijk berichtje.  Dan spreken we een keer af en laat ik je zien wat jij kunt doen om dit te bereiken.

Misschien tot ziens?

Onderzoek naar oude geneeswijzen.

Mooi bericht in Trouw over oude geneeswijzen.

Net kwam ik een mooi bericht tegen van de Trouw. Het trok meteen mijn aandacht. Het is een oud bericht uit 2015.  Zeker met mijn  achtergrond als medisch microbiologisch analiste lees ik dergelijke artikelen altijd graag. Microbiologen in Engeland hebben een kleine proef gedaan met natuurlijke producten om een oogontsteking te behandelen. Onder ander ui en knoflook  ( Aloë Vera is familie van de ui en de knoflook !) werden gebruikt.

onderzoek naar knoflook als geneesmiddelZe stonden versteld van het resultaat, de MRSA bacterie, die in ziekenhuizen tot problemen kan leiden, werd gedood door het zalfje. Beter dan door antibiotica zalf….

En ik kwam in het artikel het commentaar tegen van een microbioloog die ik nog ken uit de tijd dat ik op het Erasmus MC werkte. Wat ik dan zo jammer vind is dat er meteen gekeken wordt naar welk stofje er uit de plant gehaald kan worden door de farmacie. De microbiologen in Engeland hebben gewoon de hele plant gebruikt. Zoals het in de natuur voor handen is. Zo werd het al in oude tijden gebruikt, het hoeft niet bewerkt te worden.ui

Het idee was om te beginnen met een onderzoek naar oude geschriften over oude geneeswijzen. In die tijd was er nog een holistische aanpak van ziekten. Ik ben er van overtuigd dat ze in die oude geschriften ook Aloë Vera tegen zouden komen. Zelfs Hippocrates heeft er al over geschreven.

Er werd niet alleen naar de klacht gekeken, maar er was aandacht voor de gehele mens. Integrale geneeskunde, eerherstel voor oude geneeswijzen naast de reguliere geneeswijze. Samenwerken om beter resultaat te krijgen. Zou het er eens van komen? Wat ik wel merk is dat er steeds meer mensen op zoek zijn naar natuurlijke aanvullingen voor hun gezondheid. Ik hoop meer van dit soort berichten te lezen, recentere misschien.  En dat er daadwerkelijk grotere onderzoeken komen.  Zodat iedereen kan delen in deze oude kennis en zelf keuzes kan maken om al dan niet natuurlijke producten in te zetten die in de oude geneeswijzen al gebruikt werden.

 

Ik word blij van zulke berichten.  Hoe denk jij daar over?

 

Eerherstel voor oude medicijnen

Killerbody?

Killerbody, willen we dat echt?

Vanmorgen kwam ik op Facebook dit artikel tegen over vrouwen, gewicht en feminisme.

Het gaat over het doorslaan in willen afvallen, het idee dat iedereen toch wel echt erg slank moet zijn, anders tel je niet mee…..

Zelf doe ik nu toevallig de C9 van Forever, het cleansing programma. Ben op dag 4 van deze 9 daagse kuur. Waarom? Omdat ik meer energie wil hebben, lekker in mijn vel wil zitten. En zonder dat mijn buik in de weg zit veterschoenen wil vastmaken. Makkelijk mijn broeken wil dicht krijgen. Ik hoef echt niet meer terug naar mijn maatje 36 van vroeger, voordat ik mijn 3 kinderen kreeg. Dus ja, 9 dagen even alleen heel gezond, geen ( ongezonde) tussendoortjes, veel groeten eten en Aloë Vera en shake en supplementen gebruiken. Het resultaat is altijd heel fijn. Je voelt je weer fit en energiek.

Betekent dat dat je nooit meer eens mag snoepen of een glaasje wijn drinken? Dacht het niet. Ik houd me altijd maar aan de 80-20 regel. De basis is gezond eten, maar je mag best wel eens uit de band springen met een gebakje, en lekker Frans kaasje en een glaasje wijn er bij vind ik.

Hoe denk jij daar over?

Voedingssupplementen, gebruikt u ze al?

Voedingssupplementen

De één zweert erbij,de ander zegt: ik eet toch gezond, waarom zou ik voedingssupplementen gebruiken. Natuurlijk is  gezonde voeding de basis voor onze gezondheid. Maar is dat voldoende?  Hoe denkt u daarover? Luister naar mijn verhaal, gehouden op de Succesdag van Forever Living op zaterdag 14 januari 2017

Anders werken. Eigen baas zijn.

change-776682_1920Er is veel aan het veranderen in onze maatschappij. Een vaste baan is niet meer zo makkelijk te vinden. Veel mensen hebben nul-uren contracten, of worden na een paar jaar tijdelijk contract aan de kant geschoven. Terwijl ze goed werk hebben geleverd.

Hoe vind je toch zekerheid in deze tijd? Misschien niet voor de hand liggend om dan juist voor jezelf te gaan werken. Toch doen veel mensen dat uiteindelijk, vaak omdat die baan gewoon niet meer te vinden is. Maar dan heb je nog steeds geen zekerheid. En je bouwt ook geen pensioen op.

Er is ook een andere manier van werken. Voor jezelf, maar onder de  paraplu van een stabiel bedrijf in een sterk groeiende branche. Dat  bedrijf heet Forever Living. Al ruim 17 jaar werk ik met dit bedrijf samen. Wat mij trok destijds waren in de eerste plaats de geweldige producten, maar zeker ook het marketing concept waar ze mee werken. Het zit eerlijk en transparant in elkaar, je krijgt loon naar werken en zelfs meer….Forever biedt ook allerlei leuke extra’s zoals reizen en een autovergoeding.

 

 

300264_2414588249326_449171031_n Benelux rocksIn het werken met Forever is alles mogelijk, van een kleine bijverdienste tot een top inkomen met vele extra’s. Je toekomst kan er zo maar helemaal anders uitzien. Als je tenminste de sprong in het diepe wilt wagen en bereid bent om nieuwe dingen te leren en te doen. En als je bereid bent om met een open mind naar onze mogelijkheid te kijken. Er ligt dan zomaar een nieuwe wereld voor je open.Natuurlijk moet je er wel wat voor doen. Niets komt vanzelf. Als je heel veel wilt bereiken zul je je daarvoor moeten inzetten maar met een beperkt aantal uren per week. Op een leuke manier en zeker niet alleen. Wij werken met een beproefd begeleidingssysteem, want we willen dat iedereen de kans krijgt om succesvol te worden met dit concept. En samenwerken is zoveel leuker. Samen bereik je meer dan alleen.

 

LAAT ONS WETEN WAAROM JIJ DEGENE BENT WAAR WIJ ONZE TIJD EN ENERGIE IN ZOUDEN MOETEN STEKEN. WIE BEN JE, WAT ZIJN JE DROMEN? EN WAAROM BEN JIJ HET WAARD? Wil je meer weten?? Laat dan hiernaast je gegevens achter.

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap, wat betekent dat voor jou?

Voel jij je een leider? Heb jij leiderschapskwaliteiten? En wat zijn die kwaliteiten dan?

We zoeken het vaak alleen in werk. Als je bijvoorbeeld hoofd van een grote afdeling bent bij een bedrijf, dan moet je wel een leider zijn. Of als je aan het hoofd staat van een grote onderneming.  En natuurlijk, dat zijn vaak mensen die echte leiders zijn. Als het goed is. Maar de manier van leiding geven kan ook nogal verschillend zijn. Soms is een leider een echte “baas”.  Maar is dat de ideale leider? Deleadership-153250_1280 (1) leider waar mensen graag achteraan gaan? Of mee willen werken? Ik denk dat daar meer voor nodig is. Dat je als leider je moet kunnen verplaatsen in de mensen waar je mee werkt. Dat je zelf het goede voorbeeld moet zijn. Dat je mensen met respect behandelt. Dat je ziet wat mensen nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. En dat je mensen laat weten als iets beter kan, maar juist ook als ze iets heel goed hebben gedaan. Dat is volgens mij hoe je mensen kunt leiden op een prettige manier. Dan willen mensen ook graag met je werken en hebben ze plezier in hun werk. Persoonlijk leiderschap is gebaseerd op vertrouwen, samenwerken, eerlijkheid, visie en geloof in eigen kunnen. De voorwaarden scheppen waardoor mensen goed en met plezier hun werk kunnen doen. En gezamenlijk doelen bereiken.

Maar hoe zit dat met persoonlijk  ZELF leiderschap?

Leiderschap over jezelf. Dat heeft volgens mij  ook in ieder geval te maken met respect. Zelfrespect in dit geval. Kijken hoe iets beter kan, maar zeker ook kijken naar wat je al goed doet. Duidelijk je eigen keuzes maken, prioriteiten stellen. Nee zeggen als dat goed voor jou is. Dat is één van de dingen die ik zelf wel lastig vind, zeker nee zeggen tegen mensen die je na aan het hart liggen. Maar soms is dat toch nodig, voor je eigen bestwil. Vooral vrouwen hebben daar moeite mee geloof ik. Zeker moeders! Pas heb ik een vliegreisje gemaakt. Het verhaal van de stewardess over de zwemvesten en zuurstof maskers kwam natuurlijk weer voorbij. “Doe eerst je eigen zuurstofmasker op , en dan pas dat van je kind”.  Gelukkig heb ik nog nooit zoiets meegemaakt, maar ik denk dat je als moeder geneigd bent om eerst voor je kind te zorgen. En toch, je moet echt als eerste goed voor jezelf zorgen. Want dan pas kun je voor je kind zorgen. Een mooie les,want dat geldt ook in het leven van alledag. Waarom doen we het dan vaak niet? En dat zelfrespect, hoe zit dat?  Hoe vaak veroordelen we onszelf als we iets naar ons idee niet helemaal perfect hebben gedaan? Ik denk dat als we tegen vriendinnen zouden praten zoals we soms tegen onszelf praten, de vriendschap snel over zou zijn. Waarom doen we dat?

Toch zijn wij leiders, managers zelfs.

Een gezin met een paar kinderen runnen daar moet je ook wel een leider voor zijn. Iemand die beslissingen neemt, het overzicht houdt. Het lijkt toch soms wel een klein bedrijf? Zeker als je naast dat gezin ook nog je eigen baan hebt?  Als ze wat groter zijn en allerlei dingen na schooltijd ondernemen dan moet je ook nog eens een logistiek planner zijn om ze op de juiste tijd op de juiste plaats te krijgen. Heel wat geregel. Ik hoor wel eens van parttime werkende moeders dat de dagen dat ze thuis zijn vaak nog businesswoman-453487_1920drukker en vermoeiender zijn dan hun dagen bij hun baas….

 

Hoe kun je persoonlijk  ZELF leiderschap verder ontwikkelen?

Voor mij zit dat vooral in duidelijke keuzes maken. Ook zelf de keuze maken ( als het mogelijk is) of je wilt blijven werken als je moeder wordt. En hoe je dat dan wilt regelen.  Je eigen keuzes maken, niet alleen maar doen wat de buitenwereld van je verwacht.  Maar ook doelen stellen en er voor werken. En natuurlijk blijven leren, je blijven ontwikkelen. Stilstand is achteruitgang. Persoonlijke groei, open staan voor nieuwe dingen is voor mij belangrijk.  Hoe zie jij dat? Wat doe jij om jezelf te blijven ontwikkelen?

INTERNATIONALE VROUWENDAG

INTERNATIONALE VROUWENDAG

Vandaag is het internationale vrouwendag.
De eerste vrouwendag werd uitgeroepen in 1910 in Kopenhagen. Om meer aandacht te krijgen voor de ongelijkheid, om te strijden voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Sinds 1978 is de Vrouwendag door de Verenigde Naties erkend als Feestdag.

EVEN WAT FEITEN OP EEN RIJTJE OVER VROUWEN.
Vrouwen vormen 50% van de wereldbevolking. Vrouwen doen 66% van al het werk. Vrouwen verdienen 10% van het wereldinkomen. Vrouwen hebben 1% van alle bezittingen. Van alle regeringsleiders op de wereld is 5% vrouw. Van alle armen op de wereld is 75% vrouw. Van alle analfabeten op de wereld is 66% vrouw. Van alle vluchtelingen op de wereld is 75% vrouw. Van de 150 leden van de Tweede Kamer in Nederland is 36% vrouw. Vrouwen in Nederland verdienen gemiddeld 23% minder dan mannen.

HET KAN OOK ANDERS.Internationale vrouwendag
Al jaren werk ik samen met Forever Living. Bij dit bedrijf is er absoluut geen verschil tussen mannen en vrouwen. Iedereen krijgt gelijke kansen, ook ongeacht achtergrond of opleiding. En juist onze vrouwelijke eigenschappen zoals inlevingsvermogen en interesse in mensen komen hier goed tot zijn recht. De absolute top van het bedrijf is een TOPVROUW. Een vrouw die niet meer hoeft te werken voor haar geld, maar dat nog wel doet, puur om anderen te helpen hun doelen te bereiken !
Forever biedt de mogelijkheid om zelf te bepalen waar en wanneer je werkt. Je gezin kan dus op de eerste plaats staan, je werk komt daar om heen. Natuurlijk is dat werk ook belangrijk, anders bereik je niet veel. Maar jij bepaalt zelf, je bent je eigen baas. En je krijgt de ondersteuning die je nodig hebt om vooruit te komen.
Wil jij dat ook? Eigen baas, gelijke kans krijgen, zelf bepalen hoeveel en wanneer je werkt? Vul dan het formulier in op de site  , dan drinken we een kop koffie of thee samen en laat ik je zien wat voor jou mogelijk is.