De Slash Career, een nieuwe trend?

slash career een nieuwe trend?In Amerika is het al heel gewoon, een tweede carrière. Ook in Nederland kom je het steeds meer tegen. De ICTer die naast zijn baan van 4 dagen één dag werkt als masseur. De bankmedewerker die in zijn vrije tijd als coach werkt. De ICTer/masseur , de bankmedewerker/coach. En zo zijn er nog meer. Daar komt de naam slash career vandaan. Ik heb er helaas nog niet echt een goede Nederlandse naam voor kunnen vinden. Wat brengt mensen er toe om iets heel anders te gaan doen naast het werk waar ze vroeger voor gestudeerd hebben? Ik denk dat iedereen beschikt over verschillende talenten, en dat je binnen een baan niet altijd  al je talenten kunt benutten  op een manier zodat je er ook voldoening in vindt. Vandaar misschien dat steeds meer mensen die keuze maken? En misschien wel met het idee om later helemaal over te stappen naar de nieuwe richting? Is het ook een beetje risicospreiding? Zo van: als ik mijn baan kwijt raak heb ik al iets anders opgestart en kan ik daar in verder? Zelf ben ik ook iets heel anders gaan doen dan waar ik voor gestudeerd heb. Niet naast mijn baan, maar na mijn baan. En ik merk dat ik hierdoor heel andere talenten van mijzelf heb ontdekt. Mijzelf op andere vlakken ben gaan ontwikkelen. Dit is persoonlijke groei als gevolg van nieuwe stappen zetten en dat is heel leuk. Ik had bijvoorbeeld nooit gedacht dat ik zo veel op de computer zou gaan doen en het nog leuk zou gaan vinden ook.  Of dat ik presenteren leuk zou vinden. In het coachen en begeleiden van mensen voor mijzelf een nieuwe passie zou vinden. Kortom, het switchen naar iets heel anders, en dingen doen die buiten je comfortzone liggen is naar mijn idee een verrijking.

Hoe is dat voor jou? Vind jij alles in je baan? Of heb je nog heel andere ideeën voor de toekomst?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.