En niemand had er een plan voor

Niets nieuws, maar nu wel weer actueel.
extra inkomen

Vijf jaar geleden schreef ik er al een post over. Dat veel mensen behoefte hebben aan een extra inkomen. Of iets naast hun baan doen om andere talenten te benutten. Een stapelbaan werd het toen genoemd. Op de dag werk je bijvoorbeeld in de financiële sector, en s’avonds werk je als masseur.  Of je werkt in de week op kantoor, en in het weekend als oproepkracht in de horeca.

wat te doen in deze tijd

Op dit moment leven we in een gekke tijd.  We worden geconfronteerd met een situatie die we nog niet eerder hebben meegemaakt. De wereld staat ineens op zijn kop. En we waren er niet op voorbereid.  Bedrijven hebben het moeilijk, veel ZZPers zitten helemaal zonder werk, zonder inkomen.  Maar hoe had je je er op kunnen voorbereiden? Als iemand dit een jaar geleden had voorspeld: Je mag niet meer reizen, je moet bij anderen anderhalve meter uit de buurt blijven, de scholen worden gesloten. Winkels blijven leeg, op de supermarkten na. En mensen gaan toiletpapier hamsteren.  We hadden die persoon hartelijk uitgelachen toch? En nu is het de dagelijkse realiteit.

En niemand had er een plan voor……
Deze crisis raakt mensen. Op twee gebieden. Gezondheid en inkomen.

Wij waren er ook niet op voorbereid. Maar gelukkig deden we al veel vanuit Aloe vera Forever Livinghuis, en al steeds meer online. Het was even schakelen, maar bijna naadloos gingen we van de ene op de andere dag allemaal online werken, gewoon thuis. En wat blijkt? Onze branche groeit enorm. Ruim 10 % groei in maart, en in april lijken de cijfers nog hoger uit te komen. Steeds meer mensen realiseren zich hoe belangrijk gezondheid is. En dat je zelf veel kunt doen om die gezondheid te ondersteunen. En daar kunnen onze Aloë Vera producten bij ondersteunen.

Er was al steeds meer aandacht voor lifestyle.  Persoonlijke begeleiding naar een gezonde lifestyle wordt zelfs al door verzekeringen vergoed. En dat zegt wel wat…

groei, tweede inkomenMaar de groei komt ook doordat steeds meer mensen zich bij ons bedrijf aansluiten. Een stuk extra zekerheid zoeken. Naast die baan, die ineens niet meer zo zeker is. Of naast het werk als ZZPer, of naast de eigen praktijk als bijvoorbeeld pedicure of schoonheidsspecialiste. Of naast de kapsalon, de geneeskundige praktijk of coaching praktijk. Maar ook naast een gewone baan. We hebben collega’s uit allerlei branches. Automonteur, wiskundige, ITer, mensen uit het onderwijs, noem maar op. Mensen die ook graag naast hun andere werk gewoon vanuit huis werken, met online mogelijkheden.

Tijd voor veranderingIn Amerika is het heel gewoon, een tweede bron  van inkomen.  Niet bouwen op die ene baan,  of alleen op je praktijk. Daardoor een stukje extra zekerheid krijgen. Maar hier in Nederland, hier hoeft dat toch niet? Of misschien toch wel een goed idee?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.