Maak jij van 2016 jouw beste jaar ooit?

Wordt 2016  jouw beste jaar ooit?

Het jaar loopt alweer ten einde. Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens. De één wil afvallen, de ander stoppen met roken. Of minder drinken. Goede voornemens alom. Rond deze tijd, Kerst en Oud en Nieuw,is het vaak een tijd van bezinning. Soms gaat het over grotere vragen. Hoe ziet mijn leven er uit? Heb ik het nog naar mijn zin in mijn baan? Kan ik met mijn huidige salaris leven zoals ik graag wil? Is er ruimte om mijn talenten te ontplooien en verder te groeien? Blijf ik dit mijn hele leven doen? Ga ik het roer omgooien?
Eén ding is zeker, als je zelf geen andere actie onderneemt, wordt 2016 een herhaling van 2015. Als je andere, betere resultaten wilt, zul je iets anders moeten ondernemen. We weten allemaal hoe het gaat met goede voornemens. Pas als je echt een keuze maakt verandert er iets. Als het resultaat de moeite waard is, maak je makkelijker echt een keuze. Als je echt moet afvallen voor je gezondheid bijvoorbeeld. Of als je beseft dat je zo met je werk niet nog 20 jaar kunt doorgaan.

Soms is dat niet gemakkelijk. Je hebt wel ideeën, maar het komt maar niet van de grond. Of je durft het niet aan. Je moet ook wel weten wat je nu eigenlijk wilt. Als je weet wat je niet wilt, kun je vaak ook wel bedenken wat je dan wel wilt. En dan kun je daar mee aan de slag. Je eigen bedrijf starten bijvoorbeeld. Minder werken, meer vrije tijd, maar wel een goed inkomen. Misschien vanuit huis werken en niet meer in de file staan?

Half december hebben wij met ons team een geweldige training gehad van Brian Mayne. Brian helpt grote bedrijven zoals Microsoft met hun doelstellingen en hoe die te bereiken. We waren dus echt in goede handen.
Het was een fantastische dag, veel geleerd, veel inspiratie op gedaan. En natuurlijk gaan we er in ons team verder mee aan de slag. Wij gaan van 2016 ons beste jaar ooit maken.

Ook ik heb weer keuzes gemaakt. Mijn agenda beter bewaken. Tijd inplannen voor mijn hobby’s. Minder tijd op Facebook doorbrengen. En vooral: mij niet laten leiden door de negatieve zaken in deze wereld. Ik zet mij liever in voor positieve dingen.

Maar hoe is het met jou? Heb jij al mooie plannen voor 2016? En weet je al hoe je die vorm gaat geven?  Kunnen wij je ergens bij helpen? Misschien wel. Ik ben benieuwd.

 

Wij wensen jou een in alle opzichten fantastisch 2016!

Dat het een gouden jaar voor je mag worden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.