Onderzoek naar oude geneeswijzen.

Mooi bericht in Trouw over oude geneeswijzen.

Net kwam ik een mooi bericht tegen van de Trouw. Het trok meteen mijn aandacht. Het is een oud bericht uit 2015.  Zeker met mijn  achtergrond als medisch microbiologisch analiste lees ik dergelijke artikelen altijd graag. Microbiologen in Engeland hebben een kleine proef gedaan met natuurlijke producten om een oogontsteking te behandelen. Onder ander ui en knoflook  ( Aloë Vera is familie van de ui en de knoflook !) werden gebruikt.

onderzoek naar knoflook als geneesmiddelZe stonden versteld van het resultaat, de MRSA bacterie, die in ziekenhuizen tot problemen kan leiden, werd gedood door het zalfje. Beter dan door antibiotica zalf….

En ik kwam in het artikel het commentaar tegen van een microbioloog die ik nog ken uit de tijd dat ik op het Erasmus MC werkte. Wat ik dan zo jammer vind is dat er meteen gekeken wordt naar welk stofje er uit de plant gehaald kan worden door de farmacie. De microbiologen in Engeland hebben gewoon de hele plant gebruikt. Zoals het in de natuur voor handen is. Zo werd het al in oude tijden gebruikt, het hoeft niet bewerkt te worden.ui

Het idee was om te beginnen met een onderzoek naar oude geschriften over oude geneeswijzen. In die tijd was er nog een holistische aanpak van ziekten. Ik ben er van overtuigd dat ze in die oude geschriften ook Aloë Vera tegen zouden komen. Zelfs Hippocrates heeft er al over geschreven.

Er werd niet alleen naar de klacht gekeken, maar er was aandacht voor de gehele mens. Integrale geneeskunde, eerherstel voor oude geneeswijzen naast de reguliere geneeswijze. Samenwerken om beter resultaat te krijgen. Zou het er eens van komen? Wat ik wel merk is dat er steeds meer mensen op zoek zijn naar natuurlijke aanvullingen voor hun gezondheid. Ik hoop meer van dit soort berichten te lezen, recentere misschien.  En dat er daadwerkelijk grotere onderzoeken komen.  Zodat iedereen kan delen in deze oude kennis en zelf keuzes kan maken om al dan niet natuurlijke producten in te zetten die in de oude geneeswijzen al gebruikt werden.

 

Ik word blij van zulke berichten.  Hoe denk jij daar over?

 

Eerherstel voor oude medicijnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.