Vrouwen met pit

Het glazen plafond, bestaat dat?
Eigenlijk bestaat het glazen plafond volgens mij niet echt. Het is meer dat je als werkende vrouw veel meer aanloopt tegen zaken als lange werkdagen tot machocultuur. Banen op hoog niveau vragen vaak meer dan 40 uur per week. Vrouwen kunnen en willen dat vaak niet, vanwege hun gezin. Daardoor blijven ze achter. Zijn vrouwen dan niet ambitieus?

Natuurlijk zijn er volop ambitieuze vrouwen. Maar hebben we het er allemaal voor over om alles er voor opzij te zetten? Vrouwen halen ook voldoening uit andere dingen dan werk en willen daar ook tijd voor hebben. Eigenlijk is dat de vrijheid die de feministes in de jaren 70 hebben bevochten. Vrijheid om je eigen keuzes te maken. En dat hoeven niet per definitie dezelfde keuzes te zijn als die van mannen!
Gelijke kansen betekent niet dezelfde keuzes maken! Dat is in de praktijk niet zo, er zijn veel meer vrouwen dan mannen die voor parttime werken kiezen. Maar is dat een probleem? Het gaat er om dat we tevreden zijn met ons bestaan, met de verdeling van onze tijd.
Maar het kan ook anders: kiezen voor parttime werken, en toch groeien binnen het bedrijf Forever Living. Zelf bepalen hoeveel uren je werkt, en toch carrière maken binnen Forever. Natuurlijk gaat het sneller naarmate je er meer uren in stopt, maar ook met 10-20 uur per week kun je al heel veel doen. En wil je nog verder stijgen op de carrièreladder en meer uren er aan werken, dan bepaal je wel zelf welke uren dat zijn, dat hoeft niet tussen 9-5 te zijn. Je kunt werken waar en wanneer je wilt!

Wil je ook zelf bepalen hoeveel je werk en wanneer je werkt?

Kijk verder op deze website of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek bij ons thuis. Ik laat je graag onder het genot van een kop koffie of thee alle mogelijkheden van ons bedrijf zien.

Hartelijke groet,

Mieke Erkens

010-4504249

mieke@eyeforpeople.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *